Geitenkaas

WIE ZIJN WIJ

Een klein ambachtelijk familiebedrijf aan de rand van natuurpark ”Parque Doñana”.

Een natuurgebied waar geiten vrij kunnen genietenLogo Quesos Donana kazen 640x480 van natuurlijke weiden en een overdaad aan gevarieerde plantengroei per seizoen. Uiteraard heeft dit een gunstige invloed qua voedingsstoffen en smaken op de geitenmelk. Na een familietraditie van geitenhoeden en geiten fokken is de volgende generatie sinds 2005 bezig met het maken van deze bijzondere handgemaakte geitenkazen volgens oud Andalusies recept.

De kunst van het maken van geitenkaas gaat duizenden jaren terug in de geschiedenis en begon in het oosten van het Middellandse zeegebied. Geiten waren een van de eerste gedomesticeerde dieren en vandaag de dag is geitenkaas nog steeds een belangrijk onderdeel van de Mediterrane keuken. De meeste geitenkaas komt van kleine lokale makers met hun eigen regionale eigenschappen en smaken.

In vergelijking met andere kaassoorten bevat geitenkaas meer calcium en een lager vet-, calorieën- en cholesterol gehalte. Bovendien gebruikt Quesos Doñana geen kunstmatige toevoegingen en uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden en olijfolie. Tijdens het maakproces wordt er weinig gebruik gemaakt van machines waardoor er slechts een kleine productie is.

De afgelopen 2 jaar heeft Quesos Doñana diverse lokale en internationale onderscheidingen gekregen.

Geitenkaas; gezond en smaakvol. Als ontbijt verwarmd op toast, als tapas of als dessert met een heerlijk glaasje Orange Wine!

Lees meer: Geitenkaas

  • Hits: 1057

BALSAMICO AZIJN

BALSAMICO AZIJN

Azijn wordt al duizenden jaren gebruikt.

Onze traditionele Balsamico azijn volgt een langzaam gedetailleerd proces, onder bacteriële gisting.

Na een lange rijping periode in Amerikaanse eiken vaten heeft het een mooie donkere kleur en is vol, mild van smaak met een lage zuurheid. Over de wereld zijn er maar een paar Balsamico ’s met de aanduiding Appellation of Origine; Benoeming van herkomst, een teken van traditie en kwaliteit:

Modena, Jerez en deze Balsamico uit Condado de Huelva, van de Bodegas van Don Juan Oliveros.

Lees meer: BALSAMICO AZIJN

  • Hits: 1030

olijfolie

Olijfolie de eenvoud van natuurlijke elementen

Olijfgaarden zijn een deel van het Andalusische landschap en vertegenwoordigen een belangrijk deel van de economische markt in dit deel van Zuid-Spanje. Spanje produceert meer dan de helft van de olijfolie wereldwijd.

Extra Virgen olijfolie is het geconcentreerde sap gewonnen uit olijven. Het is een absoluut natuurlijke stof, zonder enige toevoegingen. Een groen-gele vloeistof die van onschatbare waarde is voor de gezondheid en een aanzienlijke bijdrage levert op het gebied van de gastronomie.

Onze Extra Virgen olijfolie, waarvan de zuurgraad niet hoger is dan 0.2°, wordt gemaakt van de olijvenrassen; Arbequina, Picual en Hojiblanca.

Alle gebruikte olijven zijn alleen afkomstig van onze eigen velden en worden geplukt op hun optimale moment van rijpheid.

Het kiezen van de ideale pluktijd, direct malen en verwerken kenmerkt onze hoge kwaliteit.

Lees meer: olijfolie

  • Hits: 1133

ORANGE WINE

ORANGE WINE

Fris zoete dessertwijn van de Zalema en Pedro Ximenez druif. Een typische wijn uit deze streek van Andalusië. Twaalf maanden in Amerikaans eiken vaten geweekt met de schil van ecologische sinasappels. Door de oxidatie in deze eiken vaten wordt deze mooie diepe mahonie kleur verkregen. Daarna 5 jaar gerijpt volgens het traditionele verouderings systeem criaderas en soleras.

Geschikt als aperitief of bij desserts. Heel veelzijdig te gebruiken. Heerlijk bij onze geitenkaas van Quesos de Donana. En vooral bij desserts met chocolade of met noten en vruchten erin. Bij en over ijs desserts ook zeker een heerlijk avontuur. Als toevoeging bij het koken, in cakes, taarten, sauzen en salades ook een bijzondere touch! En natuurlijk, gekoeld 10°C of on the rocks, naast een kopje koffie als digestief.

Kortom een veelzijdig drankje deze Orange Wine!

Lees meer: ORANGE WINE

  • Hits: 1013